Dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcı sayısına erişen Instagram, bünyesinde birçok ünlüyü ve markayı da barındırıyor. Sosyal medyada “onaylı hesap” olarak bilinen “mavi tik”, profilin gerçek kişi veya marka tarafından yönetildiğini kanıtlar.
Instagramın tanımına göre; “doğrulanmış rozeti tanınmış bir kişinin, ünlünün, global markanın veya varlığın gerçek hesabı olduğunu belirtmek için Instagram hesabının adının yanında görünen bir onay işaretidir.”
Güvenilirdir ve prestij sağlar!
Sosyal medya platformlarında, hesap açtığınız isim adına belge gösterme zorunluluğu bulunmadığı için herkes, herkes adına hesap oluşturma özgürlüğüne sahiptir. Sosyal medya kullanıcılarının, aradıkları hesabın gerçekten o kişi veya marka tarafından yönetildiğini anlaması mümkün değildir. Mavi tikli hesaba sahip olmanız için; kendinizi veya markanın temsilcisi olduğunuzu Instagram, kendisine kanıtlamanızı ister. Bu sebeple mavi tikli hesaplar, kullanıcılarda güven oluşturur ve imaj sağlar!
Kimler doğrulanmış hesap sahibi olabilir?
Instagram mavi tik, onaylanmış hesap veya doğrulanmış rozeti başvurusunu istisnasız herkes yapabilir. Ancak bu, herkesin doğrulanmış rozeti yani mavi tik alacağı anlamına gelmez. Instagram bu konuda başvuru sayfasında şöyle bir duyuru yapıyor; “bir doğrulama talebi göndermek, hesabının doğrulanacağını garanti etmez.” Az takipçi sayısına sahip bir hesapta mavi tik alabilir.
Instagram hangi doğrulama talebinde bulunan hesaplara öncelik veriyor?
– Hesabınızın takipçilerinin ve beğenilerinin satın alınmış veya sahte olmaması gerekiyor. Instagram bu konuda o kadar hassas ki, doğrulanmış rozeti almanıza kesinlikle engel olan bir faktördür.
– Aktif bir takipçi kitlesine sahip olmanız gerekiyor. Kullanıcıların adınızı veya markanızı sıklıkla araması, paylaşımlarınız ve markanızla sık sık etkileşime geçmesi, hesabınızın doğrulama talebi değerlendirme aşamasında avantaj sağlar.
– Hesabınızı aktif kullanıyor olmanız gerek. Kendiniz veya markanız hakkındaki güncel gelişmeleri ve bilgilendirmeleri, sosyal medya kullanıcılarına sık aralıklarla sunuyor olmanız Instagram için değerlidir.
– Instagram dışında başka sosyal medya platformlarında da hesaplarınızın bulunması, bazılarının Instagram’a bağlı olması, hesabınızın doğrulama aşamasında güvenilirliğini arttırır.
– İsminiz veya markanızın taklit edilebilme olasılığını Instagram dikkate alır. Adına sahte hesaplar açılmış profillerin orijinal sahipleri tarafından yapılan başvurulara öncelik verir.
– Hesabınızın, geçmişte ve anlık olarak Instagram politikalarına uyum sağlıyor olması gerek. Instagramın doğrulama talebinde bulunan kişi veya markanın şikayet, beğeni vb. kullanıcı geri dönüşlerini değerlendirir.
Doğrulama talebi başvurusu nasıl yapılır?
- Instagram hesabınıza giriş yapın ve alt menüde sağda bulunan fotoğrafınıza tıklayarak profil sayfasına girin.
- Profil sayfanızın sağ üstünde bulunan menü butonuna (3 çizgi) tıklayıp menü sayfasını açın.
- Menü sayfasının en altında bulunan “Ayarlar” butonuna tıklayarak profilinizin ayarlarını yönettiğiniz sayfaya girin.
- Ayarlar sayfasında “Hesap” butonuna tıklayarak hesabınızı yönettiğiniz ayarların bulunduğu sayfaya girin.
- Hesap sayfasında “Doğrulama Talebi” butonuna tıklayarak, başvuru talebinizi oluşturacağınız sayfaya girin.
- Instagram doğrulaması için başvuru sayfasının üstünde bulunan açıklamayı dikkatlice okuduktan sonra altında bulunan size veya markanıza ait, kullanıcı ad, ad-soyad, bilinen ad bilgileri doldurun.
- Kategori bölümünde isminiz veya markanız ile doğrudan alakalı kategoriyi seçin.
- “Lütfen kimliğinizin bir fotoğrafını ekle” satırının yanında bulunan “dosya seç” butonuna tıklayarak, Instagram’ın talebinizi değerlendirmesi için adınız ve doğum tarihini gösteren, bir devlet kurumu tarafından verilmiş kimliğin veya resmi işletme belgenizi eklemeniz gerek.
- Instagram’ın, doğrulama talebinde bulunmanız için sizlerden istediği tüm bilgileri eksiksiz ve doğru girdikten sonra “gönder” butonuna basın.
Instagram, doğrulama talebinizi artık değerlendirmeye aldı. En kısa sürede size olumlu veya olumsuz geri dönüş yapacak.
Çok açıklayıcı bir yazı olmuş, teşekkürler.